Bruchsal Demokratik Alevi Derneği ve Bruchsal Alevi Kültür derneği tarafında Yazar Haşim Kutlu ölümünün 1. Yıl dönümünde yemek ve lokma verilerek anıldı.
26 Nisan 2016’da vefat eden Yazar Haşim Kutlu’nun anısına verilen lokmada, Erkanı, Pir Metin Paylav ile Polat Tekin yürüttü. Pir Metin’in verdiği Gülbang ile başlayan anma taziyesinde bir yıl önce Ludwigsburg’da Kalp krizi sonucu vefat eden yazar Haşim Kutlu, Bruchsal’da Haus der Begegnung’da anması yapıldı.
Sevenleri ve dostlarının katıldığı anmadan hayatı ve vasiyeti ilgili bilgi veren Pir Metin şöyle konuştu;
“Haşim Kutlu sağlığında bana vasiyet etti. Ben ölürsem Dersim’e götürün dedi. Bizde bu vasiyeti üzerine Dersim Pertek’in Ulupınar köyüne götürerek defin ettik.”
Bruchsal’da bu anmanın yapılmasını ise Polat Tekin şöyle açıkladı.
“Bruchsal Alevi Dergahı’nda “Savaşa hayır, barışa evet” şiarı ile üç günlük açlık grevi başlamıştı. Bu sürede Haşim Hocamız da burada o yaşı ve sağlığı itibariyle yer almıştı. Bu nedenle bu bölge onun anısına değer vererek üstlendi.”
“ÇALIŞMALARINI DOĞRU YAPIYORDU”
FEDA adına bir konuşma yapan Mehmet Sürmeli konuşmasında Haşim Kutlu’nun çalışmalarında kadına verdiği değere değinerek, çalışmalarında kesitler verdi. Sürmeli “Haşim Kutlu, yaşına rağmen militanca çalışan bir arkadaşımızdı. Yapılan çalışmaları ve düşüncelerini doğru yapıyordu. Bu yaptıkları doğrulardan bir çok şey öğrendik. Bir insanı doğru okumak ve doğru öğrenmek gerek. Haşim Kutlu ölmedi o yaşıyor” dedi.
“ALEVİLİK İÇİN DEĞERLİ BİR ARKADAŞTI”
Açlık grevine birlikte katılan Nevzat Arkadaşı, Haşim Kutlu’yu anlatı.
“Ben bir Şafi mezhebinde biri olarak Haşim Kutlu’yu Alevilik için ve ulusal mücadele için değerli bir arkadaş olduğunu düşünüyorum. O yaşında olmasına rağmen bizimle birlikte Bariş için açlık grevine girdi” diye konuştu.
Sevenleri ve dostları Haşim Kutlu’yu Alevilikte ve Kürt ulusal mücadelesindeki yerini anlatılar. Kutlu’nun çıkardığı kitapları satılarak Haşim Kutlu adına önümüzdeki zaman içerisinde okul veya vakıf açılması planlanıyor.