Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / KONGRA GEL 10. Genel Kurulu yapıldı

KONGRA GEL 10. Genel Kurulu yapıldı

10 Ağustos 2016, 18:21

KONGRA GEL 10. Genel Kurulu, Medya Savunma Alanları’nda 161 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

KONGRA GEL 10. Genel Kurulu 161 delegenin katılımıyla 1 Ağustos tarihinde Medya Savunma Alanları’nda başladı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Genel Kurul açılış konuşması KONGRA GEL Eşbaşkanı Hacer Zagros tarafından yapıldı. Genel Kurul’a katılanları selamlayan Zagros şunları söyledi: “Tüm zorluklara rağmen kendilerini bize ulaştırıp kongremize gelen tüm delegeleri selamlıyorum. Özellikle de şehitler diyarı Kobanê’den , kutsal Laleş’ten, Berivanların ve Berxwedanların diyarı Şengal’den gelen ve aynı zamanda tüm parçalardan ve yurtdışından gelen delegelerimizi selamlıyoruz. Yine her şeyden önce 10. KONGRA GEL Genel Kurulu adına Kürdistan’ın özgür dağlarından demokratik konfederalizmin önderi Önder Apo’ya sevgi ve selamlarımızı sunuyor ve kongremizi Önder Apo'ya armağan ediyoruz.

Tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Yine son olarak gerçekleşen acı olay Rojava’nın Qamışlo kentinde yaşanan patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Bu patlamayı gerçekleştirenleri kınıyor, onların mücadelelerinin takipçisi olacağız sözümüzü veriyoruz. Kongremizi gerçekleştirdiğimiz anlarda Minbic hamlesi başarıyla sonuç almaya doğru gitmektedir. Ebu Leyla şahsında bu kutsal hamleyi selamlıyoruz.’’

Açılış konuşmasından sonra delegeler Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe yemin etti. Daha sonra tüm bileşenler Genel Kurula raporlarını sundu. Ardından siyasal süreç değerlendirmelerine geçildi. Genel Kurul’un tüm gündemlerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmeleri damgasını vurdu. Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü de Genel Kurul’un öne çıkan başlıklarından oldu.

ORTADOĞU’YA MÜDAHALE ÖCALAN’A YÖNELİK KOMPLO İLE BAŞLADI

Ortadoğu’ya yapılan müdahaleye de dikkat çekilen değerlendirmelerde, bu müdahalenin ilk olarak 1998’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yapılan komployla başladığı vurgulandı. Devamla şunlar belirtildi: “Ortadoğu’ya bir müdahale var. Bu müdahale ilk başta 1998’de Kürt Halk Önderi’ne yönelik uluslararası komployla başladı. Bu, Ortadoğu üzerinde en aktif ve güçlü müdahaleydi. Bu aynı zamanda Türkiye üzerinde de bir müdahaleydi. Bu komplodaki esas amaç Önderliğimizi ve Hareketimizi tasfiye etmek, Türkiye’de etnik ve diğer bölge devletlerinde de mezhep savaşı geliştirmekti. Bu şekilde uluslararası güçler sermayenin çıkarları temelinde Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek istedi. Ancak komplo planladıkları biçimde yürümedi, Önderlik bu komployu boşa çıkardı, mücadelesiyle Ortadoğu'daki gelişmelere yeni bir yön kazandırdı. Bu nedenle onlar da stratejilerinde değişime gitmek zorunda kaldılar. “

TÜRKİYE’DE YAŞANANLAR 30 YILI AŞKIN DEVRİMCİ SAVAŞIN SONUÇLARIDIR

Türkiye’deki yaşanan kaosa yönelik şu ifadelere yer verildi:  “Birkaç tespit yapmak, doğrultuyu bütünlüklü ortak görüş olarak oluşturmak önemli. Çeyrek asırlık 3. Dünya Savaşı mevcut haliyle Türkiye’ye kilitlenmiş durumda. Türkiye’de olup bitenleri Ortadoğu'da yaşanan savaşın dışında ele almamak gerekiyor. Türkiye’deki savaş da en son 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimi ve 20 Temmuz AKP’nin Olağanüstü Hal ilanı biçimindeki karşı sivil darbesiyle belirginleşiyor. Bunun içerisinde kuşkusuz Türkiye’deki mevcut durumun çok fazla asgari boyutu yok diye savaş kapsamından saymamak büyük yanlışlıklar içerir. Zaten 3. Dünya Savaşı’nın karakteri budur. Askeri boyut az, siyasi boyut çok önde olan bir savaştır bu. Türkiye’deki durum tam olarak buna uyuyor. Mevcut yaşanan iç çelişki ve çatışmalı durum, iktidar kavgası 2 yönden kaynaklanıyor. Bir tanesi çeyrek asırlık 3. Dünya Savaşı’nın sonucu, diğeri de 43 yıldır Önder Apo öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelemiz. Yaşananlar, 30 yılı aşkın süren devrimci savaşın sonuçları oluyor.  Böyle bir çelişki ve çatışmalı durumu esas olarak bizim mücadelemizin yarattığını belirlememiz gerekli.”

ORTADOĞU’DA GELİŞEN SAVAŞIN ULUSLARARASI ETKİLERİ TARTIŞILDI

Ortadoğu’da gelişen savaşın uluslararası alandaki etkileri üzerinde durulan Genel Kurul’da, “Ortadoğu’da süren savaşta küresel güçler olan ABD-AB ile AKP arasındaki çelişki ve çatışmanın geldiği düzey, bizim mücadelemizle de eşzamanlı birleşince, bir süredir bu güçler arasındaki yoğun çelişki ve çatışma daha da artmış bulunuyor. Davutoğlu hükümetinin düşüşü bununla bağlantılıdır. Bu güçler arasındaki mücadelenin sonucu Tayip Erdoğan yönetimi hamle yapıp Davutoğlu’nu görevden alınca, bu sefer diğer güçler de 15 Temmuz darbesiyle kendi pozisyonlarında yaşadıkları zayıflığı aşmak istediler. Ancak bu iktidar mücadelesinden şimdilik başarılı çıkan Tayyip Erdoğan kanadı oldu. Darbe başarısız kaldıktan sonra Tayyip Erdoğan kurduğu faşist soykırımcı blokla darbe karşıtlığı adı altında ak, kara, yeşil faşizmini birleştirerek Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı bir saldırı cephesi oluşturmuştur.

3. Dünya Savaşı’nın geldiği noktayı 1. Dünya Savaşı’nın sonrasındaki Lozan’dan önceki süreçle kıyaslamak çok yanlış değil. Mevcut haliyle Kürt’ü inkar eden, imha etmek isteyen ulus-devletçi sistemi oluşturan ulusal ve bölgesel güçler arasında 93 yıllık birlik parçalanmıştır. Çok sert bir iktidar savaşının içerisindedirler. Birbirlerine karşı hamle ile etkili olmak istiyorlar. Tabii nasıl sonuçlanacağı mücadele eden güçlerin durumuna bağlıdır. Böyle bir durum da açığa çıkmış ve netleşmiş değil. Mevcut durumu hem dış güçlerle o zamanki ilk iktidar güçleri arasındaki çatışmayı, hem de Türkiye’nin kendi iç çatışmasını o dönemle insan rahat kıyaslayabilir” denildi.

ŞENGAL KATLİAMI ANMASI YAPILDI

Ayrıca kongrenin üçüncü gününde Şengal katliamının yıldönümü vesilesiyle bir anma gerçekleştirildi. Burada PADE üyesi Heci Hesen tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

KONGRE GEL EŞBAŞKANLIĞI’NA ZAGROS VE KARTAL GETİRİLDİ

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı’na tekrardan Hacer Zagros ve Remzi Kartal seçildi.

CEMİL BAYIK VE BESÊ HOZAT YENİDEN SEÇİLDİ

Ayrıca yarısı kadınlardan oluşan 34 kişilik KCK Yürütme Konseyi üyeleri seçildi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’na yeniden Cemil Bayık ve Besê Hozat seçildiler.

 

ANF/BEHDİNAN

Bu haber 646 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..